A műszempilla építés folyamata vendégeknek

A műszempilla építés folyamata vendégeknek

Amikor elgondolkodom, hogy kipróbáljak valami újat, akkor nekem az az első dolgom, hogy felcsapom a google-t és próbálok információkat beszerezni róla. Továbbá nekem fontos, hogy tudjam hogyan zajlik. Biztosan van ezzel így más is, ezért gondoltam írok egy kis szösszenetet arról, hogy mi is történik a műszempillásnál.

Na lássuk csak!

A megérkezési protokollok után első, hogy megbeszéljük az elképzeléseket. Itt leginkább engem az szokott érdekelni, hogy mennyire szeretne a vendég látványos szettet, hány D-s pillát applikáljak.

Persze itt szokott következni az, hogy a nők 90 %-a cicás szemeket szeretne. Ez sajnos nem mindenkinek lehetséges vagyis jobban mondva mindenkinek lehetséges, csak nem mindenkinek fog jól állni és tartós lenni.

Mivel csúnyán fogalmazva „hozott anyagból dolgozunk” így figyelembe kell venni az egyéni adottságokat és ha már a vendég bizalmat szavaz az általa választott műszempilla stylistnak, akkor ezt a bizalmat továbbra is megtartva bízza rá magát, hogy ért a dolgához és a szeméhez, arcához, természetes szempilláihoz megfelelő stylingot fog alkalmazni a megfelelő méretekkel.

Miután sikerült ezt tisztázni, a szemek formájának megvizsgálása következik, ez kevésbé gyakorlottaknak kicsit hosszabb idő, gyakorlottaknak pikk-pakk megy, de érdemes türelemmel kivárni, mert nagyon fontos momentuma a műszempilla építésnek.

Itt figyeljük meg, hogy milyen a szemek közötti távolság, a szemek mélysége, a szem formája, a szemöldök formája, az arc formája, mimika. Ekkor dől el, hogy hova milyen ív kerül, hol lesz a hangsúly.

Ha készen vagyunk a tervezéssel és igazodtunk a vendéggel egymás elképzeléseihez, akkor nincs más hátra, minthogy a vendég kényelembe helyezze magát.

A következő lépés a szemek alapos megtisztítása. Én ezt szempilla sampon használatával szoktam. Alapos és kíméletes. Borvizes öblítés és szárítás után jöhet az alátét. Van, amikor mindkét szemet alátétezem és felváltva haladok, van ahol egyszerre csak az egyiket. A vendég szemének érzékenységétől és tűrőképességétől függ. Ezután már nem szabad kinyitni a szemet, mert az alátét elcsúszhat.

Ha szükséges, akkor primert használok, ami a zsírtalanít, segíti a tapadást. Töltéskor a primerezés előtt leválogatom a lenőtt pilla szálakat. Majd kikészítem a műszempillákat, amikkel majd dolgozni fogok, átkenem őket kötésgyorsítóval, kicsepegtetem az első ragasztó pöttyöcskémet és kezdődhet az applikálás, a vendégnek pedig a relaxáció.

A legvégén az alátét eltávolítása, átfésülés és szárítás után, átkenem még egy folyadékkal, ami a ragasztó kötését szolgálja és készen vagyunk magával az applikációval.

Nem maradt más hátra mint a megfelelő tájékoztatás, hogy mit szabad és mit nem szabad a műszempillát viselőknek. Erről egy másik blog bejegyzésemben találtok részletes információt.

Első alkalommal minden vendég figyel minden kis zajra, ezért is tartom hasznosnak, ezt a blog témát.