Műszempilla vs. smink

Sokan kérdezitek tőlem az első applikálás után, hogy lehet-e sminkelni a műszempillát.

Én a vendégeimnek mindig azt javaslom, hogy ha tartós és sokáig szép pillasort szeretne, akkor felejtse el a szempillaspirált, a vízállót pedig pláne. A műszálakról nem lehet megfelelően eltávolítani az odaragadt spirált, a mindennapi folyamatos újra kenéstől még több lerakódás keletkezik, ami elnehezíti a szálakat, csomós, vastag lesz, a látványról más nem is beszélve.

Én az alsó saját szempillák spirálozását sem tartom jó dolognak, mert pislogáskor kerül anyag a felső pilla sorra is, nyílván jóval kevesebb. Viszont az alsó pillákra sem ajánlott a vízálló szempillaspirál használata.

A szemhéj sminkelése, természetesen nem tiltott az applikálást követő 24-48 (ragasztó teljes kötési ideje) óra eltelte után. Viszont a zsíros és olajos termékek károsítják a ragasztó kötését, csökkeni fog a műszempillák élettartama. Érdemes átnézni az összetevőit a smink- és arc lemosóidnak, tisztálkodási szereidnek, hajápolási termékeidnek (hajmosáskor könnyen a szemüdbe folynak), smink termékeidnek (pl. szemhéjtus).

Ha mindent lecsekkoltál a fürdőszobában, akkor térjünk rá a helyes smink eltávolítására.

Kerüld a vattakorongot, törlőkendőd, mert az apró szálak beleakadhatnak a műpillaszálba és letéphetik vagy a saját szempilláddal együtt kitéphetik azt. Helyettük használj szálmentes törlőt.

A pillatövek tisztításához használhatsz jó minőségű fülpiszkálót, mert arra jól fel van csavarva az anyag, kevésbé bántja a pillatöveket.

Aki műszempillát hord erősen ajánlott beszereznie szempillasampont otthonra, amellyel reggel és este hatékonyabban és kíméletesebben tudja tisztítani a pilláit. Ehhez célszerű ecsetet használni, amivel be tudja juttatni a sampont a szálak közé és a szempilla tövekhez.

Sajnos, ha minden nap sminkelsz, akkor számolnod kell azzal, hogy sűrűbben kell töltésre járnod, mert attól, hogy nem használsz olajos termékeket a sminkeltávolításkor dörzsölöd, irritálod a pilláidat.

Fontosnak tartom kitérni a nem minden napos és a nem megfelelő sminkeltávolításra, mert sokan nincsenek tisztában vele, hogy milyen bajokat tud okozni.

A hanyag tisztítás, a megvastagodott smink, a szemváladék, a pillára került szennyeződések összeállnák és apró kis sárgás csomók jelennek meg a pillatöveknél, eltömítik a pólusokat, remek helyet biztosítanak a baktériumoknak. Ezek elszaporodása gyulladáshoz vezethet (szemhéjszéli gyulladás-blepharitis), aminek a nem megfelelő kezelése további problémákat von maga után. Csak érintőleges említeném meg a Demodex atkát, mert nagyon sokan nem is ismerik és első hallásra megrémülnek tőle. Ezek a kis élőlények a bőr pólusaiban, szőrtüsszők tövében élnek, legkedveltebb helyük a szempillák tövében, szemöldökön, az orron, homlokon, fülkagylóban. Elhalt bőrsejtekkel, hormonokkal, faggyúval táplálkoznak. Elszaporodásuk szintén gyulladáshoz vezethet. Megfelelő tisztítással, sminklemosással kordában lehet őket tartani J.

Tehát az alapos arctisztítás és sminkeltávolítás minden esetben nagyon fontos, akár viselsz műszempillát, akár nem. Műszempillásként fogadd meg a stylistod tanácsait, hogy elkerüld a kellemetlenségeket és minél tovább élvezhesd a csodás szempillákat.