24 órás szabály

Ez annyit jelent, hogy a frissen elkészített pilláid után az alább felsoroltakat 24-48 (az adott ragasztó kötési idejétől függ) órán keresztül be kell tartanod:

  • Nem érheti víz a szempilládat!

Ez nem azt jelenti, hogy aznap nem fürödhetsz, és nem tisztíthatod meg az arcodat. Ne álldogálj/üldögélj hosszú perceken keresztül a forró vízben és ne ekkor akarj hajat mosni. Arctisztításkor kerüld el a szemedet (az applikásál előtt a szempilla stylistod már úgyis gondosan letisztította).

  • Figyelj, hogy ne érje pára, hő, gőz a pilláidat!

Nem csak a fürdéskor találkozol párával, hővel és gőzzel, hanem főzéskor vagy akár mosogatógép kinyitásakor is. A wellnesst, szaunázást és gőzfürdőzést hagyd máskorra, illetve az edzés alól is felmentésed van 24-48 órára.

  • Ne sírj!

Ha már olyan kitartóan végig feküdted a szempillaépítést és a végeredményed is szuper, akkor semmi okod a sírásra! J Élvezd a csodás pilláidat és ne tedd tönkre a könnyekkel!

  • Ne szolizz!

A ragasztó száradási idejét befolyásolja a meleg és a fény.

  • Ne tapogasd, fésülgesd és sminkeld!

Miért kell ezekre figyelned?

Ez az idő kell applikálás után a ragasztónak, hogy teljesen megkössön. Ha 24-48 órán belül nedvesség éri a pilláidat, a ragasztó reakcióba lép a vízzel és nem rugalmasra köt, hanem megszilárdul, ezáltal néhány nap alatt leperegnek a műszálak a természetes pilláidról.

Néhány alkalom után már rutinos műszempilla viselő leszel és beépülnek a szokásaid közé a fent felsoroltak.